Jaroslava Turková
Založen: 4.11.2007 Příspěvky: 1
|
Zaslal: ne listopad 04, 2007 2:02 pm Předmět: Chleba a cukr ... |
|
|
Dobrý den,
koupila jsem si Finský chléb od Vitalita Style, který měl ze všech chlebů v prodejně nejnižší obsah sacharidů. Až doma jsem si ale všimla, že mezi ingrediencemi, z kterých je připraven, je i cukr. Ovlivní jeho přítomnost v chlebu moje glykémie? Jsem diabetička začátečník ...
Děkuji za vyjádření
j.turková |
|
Petr Klíma
Založen: 24.10.2007 Příspěvky: 11
|
Zaslal: po listopad 05, 2007 2:19 pm Předmět: |
|
|
Dobrý den.
Slovo sacharidy pochází z latinského saccharum = cukr. Někdy se nazávají též glycidy, nepřesně cukry, zastarale a chybně uhlovodany nebo karbohydráty.
Obsah sacharidů na přebalu výrobku by měl vyjadřovat celkovou hodnotu obsahu VŠECH sacharidů ve výrobku, tedy i "cukru", většinou na 100g hmotnosti výrobku.
Pokud měl dle hodnot na obalu vámi zakoupený chléb nejmenší hodnotu sacharidů, měl by vaši glykémii ovlivnit nejméně ve srovnání s ostatními výrobky. Na tom, že při výrobě je použit "cukr" ve výsledku až tolik nezáleží. _________________ Ing. Petr Klíma - MTE spol. s r.o. |
|